- У відкритому судовому засіданні мають право бути присутніми будь-які особи. Учасники судового процесу, інші особи, присутні у залі судового засідання, представники засобів масової інформації можуть проводити в залі судового засідання фотозйомку, відео- та аудіозапис з використанням портативних відео- та аудіотехнічних засобів без отримання окремого дозволу суду, але з урахуванням обмежень, установлених законом. Трансляція судового засідання здійснюється з дозволу суду. Проведення в залі судового засідання фотозйомки, відеозапису, а також трансляція судового засідання повинні здійснюватися без створення перешкод у веденні засідання та здійсненні учасниками судового процесу їхніх процесуальних прав: частина 3, статті 11. Закону України «Про судоустрії і статус суддів» -

понеділок, 29 січня 2018 р.

Заява до вищого навчального закладу про відсутність номера ІНН

Заява до вищого навчального закладу про відсутність номера ІНН
студент

тел.

       З А Я В А

Я, ____________   
                                                                                          ,  інформую Вас  стосовно відсутності у мене реєстраційного номера платника податків (ІПН).
Присвоєння ІПН, тобто реєстрація в Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків (ДРФО), є обов’язковою для осіб, які підпадають під визначення платників податків відповідно до положень Податкового кодексу України (ПКУ).
Я не маю обов’язків щодо сплати податків, не отримую доходів, що підлягають оподаткуванню, не підпадаю під визначення платника податків  згідно з  пп. 1,2,3 ст. 163.1; пп. 3,5,6 п.1 ст.180; п.2 ст.180; пп. 1 п. 3. ст. 212; п. 1 ст. 321; пп. 1 п.1 ст. 265; пп. 1 п. 2 ст. 268; пп.1, 2 п.1 ст. 269; п.1 ст.318 ПКУ; п.1 ст.329 ПКУ, тому підстав для включення відомостей про мене до ДРФО немає, як це відзначається в ОФІЦІЙНОМУ РОЗ’ЯСНЕННІ ІНФОРМАЦІЙНО-ДОВІДКОВОГО ДЕПАРТАМЕНТУ ДЕРЖАВНОЇ ФІСКАЛЬНОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ (http://zir.sfs.gov.ua/main/bz/view/?src=ques), питання № 119.9 (повний текст у додатку):
"Якщо фізична особа не має обов’язків щодо сплати податків, не отримує доходів, що підлягають оподаткуванню, та не підпадає під визначення платника  податків, то підстав для включення відомостей про неї до Державного реєстру немає.
          Податковим кодексом України не передбачена обов’язкова реєстрація громадян у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків ні з моменту їх народження, ні з настанням певного віку».
         Згідно з ст.19 Конституції України, «ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством».
Згідно з ст. 28 Цивільного кодексу України (далі ЦКУ), особа «набуває прав та обов’язків і здійснює їх під своїм ім’ям. Ім’я складається із прізвища, власного імені та по батькові». Згідно ст. 269, 294, 296, 297  ЦКУ, невідчужуване немайнове право на ім’я, яким людина «володіє довічно», якого вона «не може бути позбавленою», належить мені від народження і надається для використання імені «у всіх сферах своєї діяльності».
Стипендія не є прибутком. Прошу начисляти мені стипендію, керуючись чинними законодавчими нормами.
Дана заява є зверненням у розумінні Закону України «Про звернення громадян»  № 393/96-ВР від 2 жовтня 1996 року.
         З повагою,
                                                                           Підпис
                                                                           ПІБ
__.____.201__ р.           

ОФІЦІЙНЕ РОЗ’ЯСНЕННЯ
ДЕРЖАВНОЇ ФІСКАЛЬНОЇ СЛУЖБИ
щодо підстав для реєстрації в ДРФО та присвоєння ІНН
на сайті ДФС, питання № 119.09  http://zir.sfs.gov.ua/main/bz/view/?src=ques

"Якщо фізична особа не має обов’язків щодо сплати податків, не отримує доходів, що підлягають оподаткуванню, та не підпадає під визначення платника  податків, то підстав для включення відомостей про неї до Державного реєстру немає.
     
Податковим кодексом України не передбачена обов’язкова реєстрація громадян у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків ні з моменту їх народження, ні з настанням певного віку».

Повний текст роз’яснення:

     Відповідно до п. 70.1 ст. 70 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI, із змінами та доповненнями (далі – ПКУ), та п. 2 розд. IV Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків, затвердженого наказом Міністерства доходів і зборів України від 10.12.2013 № 779 (далі – Положення), центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику, формує та веде Державний реєстр фізичних осіб – платників податків (далі – Державний реєстр).
     До Державного реєстру вноситься інформація про осіб, які є:
     громадянами України;
     іноземцями та особами без громадянства, які постійно проживають в Україні;
     іноземцями та особами без громадянства, які не мають постійного місця проживання в Україні, але відповідно до законодавства зобов’язані сплачувати податки в Україні або є засновниками юридичних осіб, створених на території України.
     Облік фізичних осіб – платників податків, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган, ведеться в окремому реєстрі Державного реєстру за прізвищем, ім’ям, по батькові та серією іномером паспорта без використання реєстраційного номера облікової картки.
     Платниками податків визнаються фізичні особи (резиденти і нерезиденти України), юридичні особи (резиденти і нерезиденти України) та їх відокремлені підрозділи, які мають, одержують (передають) об’єкти оподаткування або провадять діяльність (операції), що є об’єктом оподаткування згідно з ПКУ або податковими законами, і на яких покладено обов’язок із сплати податків та зборів згідно з ПКУ (п. 15.1 ст. 15 ПКУ).
     Державний реєстр створений для забезпечення єдиного державного обліку фізичних осіб, які зобов’язані сплачувати податки, збори у порядку та на умовах, що визначаються ПКУ та іншими нормативно-правовими актами України, з метою створення умов для здійснення контролю за правильністю нарахування, своєчасністю і повнотою сплати податків, зборів, нарахованих фінансових санкцій, дотримання податкового та іншого законодавства, контроль за виконанням якого покладено на органи доходів і зборів (п. 1 розд. IV Положення).
     Отже, якщо фізична особа не має обов’язків щодо сплати податків, не отримує доходів, що підлягають оподаткуванню, та не підпадає під визначення платника податків, то підстав для включення відомостей про неї до Державного реєстру немає.
     ПКУ не передбачена обов’язкова реєстрація громадян у Державному реєстрі ні з моменту їх народження, ні з настанням певного віку".

Немає коментарів:

Дописати коментар

- Юридична особа публічного права створюється розпорядчим актом Президента України, органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим або органу місцевого самоврядування. Стаття 81. Цивільного кодексу України -