- У відкритому судовому засіданні мають право бути присутніми будь-які особи. Учасники судового процесу, інші особи, присутні у залі судового засідання, представники засобів масової інформації можуть проводити в залі судового засідання фотозйомку, відео- та аудіозапис з використанням портативних відео- та аудіотехнічних засобів без отримання окремого дозволу суду, але з урахуванням обмежень, установлених законом. Трансляція судового засідання здійснюється з дозволу суду. Проведення в залі судового засідання фотозйомки, відеозапису, а також трансляція судового засідання повинні здійснюватися без створення перешкод у веденні засідання та здійсненні учасниками судового процесу їхніх процесуальних прав: частина 3, статті 11. Закону України «Про судоустрії і статус суддів» -

четвер, 1 лютого 2018 р.

Заява-відмова щодо умов договору-приєднання з постачання/розподілу природного газу

Заява-відмова щодо умов договору-приєднання з постачання/розподілу природного газу

Голові НКРЕКП
ВОВК Д.В.
03057 Київ, вул. Смоленська 19

Керівнику місцевого
Побутового споживача

                                                          адреса
                                                          тел.


           ЗАЯВА


         Я, 

стосовно надісланої мені заяви приєднання до умов договору постачання /розподілу природного газу побутовим споживачам, заявляю про свою категоричну відмову від акцептування такої заяви як такої, що не відповідає вимогам ЦКУ та категоричну відмову від присвоєння мені оператором ГРМ ЕІС-коду.

Згідно з Законом України «Про захист персональних даних», з огляду на фундаментальний принцип добровільності такої згоди, особливо підкреслений у щорічній Доповіді 2014 Уповноваженого з прав людини  В.Лутковської, не надаю моєї згоди на обробку моїх персональних даних.
З метою виконання Вашою організацією своїх функціональних повноважень в рамках чинного законодавства України обов’язковість моєї згоди на обробку персональних даних та присвоєння ЕІС-коду законодавством не передбачена.
Для цього достатньо персональних даних, наданих мною в цій заяві та Договорі про надання послуг з газопостачання № _______ від 201    р.

         Цивільний кодекс України взагалі не передбачає заяви приєднання як форми правовідносин. Може бути лише договір приєднання, що передбачає рівноправну участь сторін в обговоренні документу.
Згідно ст. 28 Цивільного кодексу України (далі ЦКУ), особа «набуває прав та обов’язків і здійснює їх під своїм ім’ям. Ім’я складається із прізвища, власного імені та по батькові».
Згідно ст. 269, 294, 296, 297  ЦКУ, невідчужуване немайнове право на ім’я, яким людина «володіє довічно», якого вона «не може бути позбавленою», належить мені від народження і надається для використання імені «у всіх сферах своєї діяльності».
Я наполягаю на обслуговуванні за моїм іменем. Я не надавала попередньої згоди на обробку моїх персональних даних, не просила присвоїти мені і не надавала згоди на присвоєння мені ніякого глобально інтероперабельного коду.
ст. 11 Закону України «Про інформацію»: «Забороняється збирання відомостей про особистість без її попередньої згоди, за виключенням випадків, передбачених законом».
Згідно ст. 2 Закону України «Про захист персональних даних» термін «згода» означає «добровільне волевиявлення».
П. 2 ст. 21 Закону України «Про захист прав споживачів» ясно визначає, що «права споживача вважаються в будь-якому разі порушеними, якщо: при реалізації продукції будь-яким чином порушується свобода волевиявлення споживача та/або висловлене ним волевиявлення».    
ст. 11 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» визначає необхідність завчасного інформування громадян про будь-яке очікуване реформування у сфері житлово-комунальних послуг, залучення громадян до участі в обговоренні планів, проектів реформування. Ні завчасного інформування, ні обговорення, ні громадських слухань, ні можливості з боку громадян внесення пропозицій в проект договору не було. Таким чином, реформування у сфері газопостачання було проведено з порушенням Закону.
У процесі укладення договору Цивільний кодекс України також виділяє дві стадії: пропозиції (не диктату!) однієї сторони укласти договір і прийняття пропозиції другою стороною (ст.638). Головним елементом кожного договору є воля сторін, спрямована на досягнення певної мети, яка не суперечить закону. Договір вважається укладеним, коли сторони досягли згоди за всіма істотними умовами і належним чином оформили угоду. Договір вважається недійсним, якщо він є несправедливим і неправомірним.
Отже, порушені: 1) процедура впровадження змін у сфері комунальних послуг щодо забезпечення громадян природним газом, 2) процедура укладення договору із споживачем, в т.ч. використання неправомірної форми заяви приєднання.
         Згідно з Законом України «Про житлово-комунальні послуги», ЕІС-код не є істотною умовою договірних відносин у сфері житлово-комунальних послуг.
         Реалізуючи свої невідчужувані конституційні права, керуючись приписами вищезгаданих Законів України:
Не акцептую надісланої мені заяви приєднання як такої, що не відповідає вимогам ЦКУ та порушує мої інтереси як споживача.
         Не надаю згоди на обробку моїх персональних даних.
         Забороняю присвоєння мені ЕІС-коду чи інших цифрових, буквенно-цифрових, QR-кодових ідентифікаторів.      
Вимагаю знищення незаконно генерованого  без моєї на те згоди ЕІС-коду з відповідних баз даних.
Вимагаю обслуговувати мене і надалі за прізвищем, іменем, по батькові та місцем проживання.
Законність та обґрунтованість такої вимоги підтверджено рішенням апеляційного суду м. Чернігова (Справа № 751/6255/16-ц Провадження № 22-ц/795/1589/2016; http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/61107238)

Наголошую, що я не відмовляюсь від споживання газу та сплати рахунків за
спожитий газ.  Факт споживання мною газу та факт сплати мною рахунків за газ ні в якому разі не є згодою на приєднання до умов договору а частині згоди на присвоєння персонального ЕІС-коду (акцептування заяви-приєднання).

Дана заява є зверненням у розумінні Закону України «Про звернення громадян» № 393/96-ВР від 2 жовтня 1996 р.


З повагою,


                                                                       
Підпис      ПІБ
                 

              дата   

Немає коментарів:

Дописати коментар

- Юридична особа публічного права створюється розпорядчим актом Президента України, органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим або органу місцевого самоврядування. Стаття 81. Цивільного кодексу України -