- У відкритому судовому засіданні мають право бути присутніми будь-які особи. Учасники судового процесу, інші особи, присутні у залі судового засідання, представники засобів масової інформації можуть проводити в залі судового засідання фотозйомку, відео- та аудіозапис з використанням портативних відео- та аудіотехнічних засобів без отримання окремого дозволу суду, але з урахуванням обмежень, установлених законом. Трансляція судового засідання здійснюється з дозволу суду. Проведення в залі судового засідання фотозйомки, відеозапису, а також трансляція судового засідання повинні здійснюватися без створення перешкод у веденні засідання та здійсненні учасниками судового процесу їхніх процесуальних прав: частина 3, статті 11. Закону України «Про судоустрії і статус суддів» -

четвер, 1 березня 2018 р.

Як захистити себе від незаконних тарифів – покроковий алгоритм протидії

Щоб не отримувати субсидії на сплату комунальних послуг, необхідно не сплачувати тарифи у незаконний спосіб.
Перший крок:
1.(Випадок) Якщо Ви почали отримувати платежі або попередження на сплату комунальних послуг то необхідно з'ясувати хто їх надсилає та на яких підставах! Для цього необхідно уважно прочитати назву підприємства, якщо з цим підприємством відсутній договір то знайте, ВИ маєте справу з шахраями. 

2. (Випадок) Якщо у ВАС е договір з підприємством, але підприємство не надало ВАМ своїх правоустановчих документів, то ВИ також маєте справу з шахраями.
Другий крок:
У першому та другому випадку ВИ повинні негайно зробити наступні дії.
1.(Випадок) Якщо у ВАС не має договору - Вам необхідно повідомити підприємство про відмову в отриманні Вами послуг (копія зразків 1,2 нижче).
2.(Випадок) Якщо Ви підписали договір - В цьому випадку необхідно зробити запити наступного змісту, а саме. Витребувати всі правоустановчі документи, які під час укладання договору надано не було. (Зразки запитів 3,4,5,6,7 нижче).
У разі відмови ВАМ про надання правоустановчих документів підприємства, яке нібито надає ВАМ послуги, Ви повідомляєте підприємство про відмову в отриманні Вами послуг від цього підприємства.
Третій крок:
Підприємство ПАТ звертається проти ВАС до суду на відшкодування збитків.
1.(Випадок ) Коли суд відкриває проти вас провадження по заяві ПАТ (...........)
Ви звертаєтесь у п'ятиденний термін після отримання ухвали суду до Апеляційного суду на скасування ухвали суду про відкриття провадження (копія зразка 8 )
2.(Випадок) Коли суд виносить вимогу на виконання без вашого повідомлення до суду.
Необхідно взяти копію рішення суду та звернутись до Апеляційного суду на його скасування такої вимоги (Зразок до Апеляційного суду 9 нижче).

Четвертий крок:
Коли невідомі особи намагаються ВАМ пошкодити електричні дроти, водяні труби, тощо.
1.Необхідно негайно викликати поліцію або сусідів скласти АКТ (підписати не менш як двом особам).
Обов'язково в АКТі повинно бути, хто прибув до ВАС з якою метою, хто направив та на підставі чого?
2. На підставі Акту необхідно написати заяву про злочин до поліції та внести заяву до ЄРДР (зразок заяв про злочин 10, 11 нижче).
П'ятий крок:
1.Після отримання відповідей на запити складається позовна заява на відшкодування нанесених ВАМ збитків. Зразок позовної заяви використовуйте на прикладі позову від ПАТ.
Необхідно буде долучити, всі ВАШІ платежі та відповіді на запити. Бажано провести експертну оцінку нанесених ВАМ збитків.
2. Можливо також зветнутись до суду із зустрічним позовом . В цьому випадку необхідне буде адвокат або юрист.













Немає коментарів:

Дописати коментар

- Юридична особа публічного права створюється розпорядчим актом Президента України, органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим або органу місцевого самоврядування. Стаття 81. Цивільного кодексу України -