- У відкритому судовому засіданні мають право бути присутніми будь-які особи. Учасники судового процесу, інші особи, присутні у залі судового засідання, представники засобів масової інформації можуть проводити в залі судового засідання фотозйомку, відео- та аудіозапис з використанням портативних відео- та аудіотехнічних засобів без отримання окремого дозволу суду, але з урахуванням обмежень, установлених законом. Трансляція судового засідання здійснюється з дозволу суду. Проведення в залі судового засідання фотозйомки, відеозапису, а також трансляція судового засідання повинні здійснюватися без створення перешкод у веденні засідання та здійсненні учасниками судового процесу їхніх процесуальних прав: частина 3, статті 11. Закону України «Про судоустрії і статус суддів» -

суботу, 18 лютого 2017 р.

Зразки заяв до ДПІ "Про відмову від індивідуального податкового номера" (ІПН)

Пропонуємо Вашій увазі зразки заяв в ДПІ України з приводу невиконання ними законодавства про відмову від ідентифікаційного номера (ІПН). Заяви надсилаються в обидві інстанції одночасно, обов'язково рекомендованим листом з повідомленням і обов'язковим описом вкладення.

Голові Державної податкової 
адміністрації України 
адреса: 04655, м. Київ - 53, пл. Львівська, 8 
т. 272-51-59



Особа, яка подає заяву: __________________________________________ 
__________________________________________ 
__________________________________________

ЗАЯВА

Згідно ст. 40 Конституції України, всі мають право направляти індівідуальні звернення або особисто звертатися до органів державної влади, до службових і посадових осіб цих органів, що відповідно до закріпленого права зобов'язані розглянути звернення й дати обґрунтована відповідь у встановлений законом строк. Ця важлива конституційна норма допомагає громадянам реалізовувати свої інші конституційні права й захищати їх. Існуючий порядок прав громадян викладений у Законі України від 02.10.1996 р. «Про звернення громадян», Указу Президента України від 07.02.2008 р. № 109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування». 
На цій підставі, я звертаюсь до Вас, як до посадовій особі яка зобов’язана діяти лише на підставі в межах своїх повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України, згідно з частиною другою статті 19 Конституції України. 
Прошу Вас, по моєму офіційному зверненню в десятиденний строк, в межах своєї компетенції на підставі ст. 1, ч. 1 ст. 3, ст. ст. 5, 7, 9, 11 Закону України “Про Державний реєстр фізичних осіб — платників податків та інших обов'язкових платежів” (надалі Закон) зобов'язати своїх підлеглих з відповідного відділу виконати норми чинного законодавства відносно моїх конституційних та законих прав в наступної вимозі: 
- Виключити з Державного реєстру привласнений мені ідентифікаційний індівідуальний номер та загальні відомості про мене. 

Про виконання моєї вимоги, відповідь у письмовій формі належним чином завірену, прошу направити на вищевказану адресу у законом встановлений строк. 
У разі відхилення моєї заяви або залишення останньої без обґрунтованої відповіді або неповноти надання відповіді на вимогу, буду вимушено звернутися у відповідні державні компетентні органи для відновлення своїх порушених прав з віднесенням всіх витрат на ваш рахунок. 


«____» ____________ 2009 року __________ 





Начальнику державної податкової інспекції 
у _____________________________________________ 
_____________________________________________ 
мешкаю за адресою: _____________________________ 
_______________________________________________

ЗАЯВА 
«Про відмову від ідентифікаційного індівідуального номера»

Згідно ст. 40 Конституції України, всі мають право направляти індівідуальні звернення або особисто звертатися до органів державної влади, до службових і посадових осіб цих органів, що відповідно до закріпленого права зобов'язані розглянути звернення й дати обґрунтована відповідь у встановлений законом строк. 
На цій підставі, я звертаюсь до Вас, як до посадовій особі яка зобов’язана діяти лише на підставі в межах своїх повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України, згідно з частиною другою статті 19 Конституції України. 
Прошу Вас, по моєму офіційному зверненню в десятиденний строк, в межах своєї компетенції на підставі Закону України “Про Державний реєстр фізичних осіб — платників податків та інших обов'язкових платежів” (надалі Закон) виконати норми чинного законодавства відносно моїх конституційних та законих прав в наступних вимогах: 
1. Проставити в моєму паспорті відмітку про наявність у мене права здійснювати будь-які платежі без ідентифікаційного індівідуального номера (далі -ІНН). ч. 2 ст. 1 Закону. 
2. Вести мій облік платника податку та інших обов'язкових платежів за раніше встановленою формою обліку - без застосування ІНН. ч. 2 ст. 1 Закону. 
3. Знищити Облікову картку (ф. №1ДР), яка була заповнена і на підставі якої були внесені дані про мене (привласнення ІНН та загальні відомості про мене) до інформаційного фонду Державного реєстру ДПІ та Державного реєстру ДПАУ. ч. 2 , 4 ст. 5 Закону. 
4. Виключити з інформаційного фонду Державного реєстру інформацію про мене, яка складається з загальних відомостей про мене та привласненного ІНН. ст3, ч.ч. 2,5,8, ст. 5, ч. 1, ст. 9 Закону. 

Надати на підставі ст. ст. 8, 40, 57 Конституції України, Конвенції «Про захист осіб стосовно автоматизованої обробки персональних даних», ст. ст. 9, 10, 29, 45 ЗУ «Про інформацію», дє закріплена норма для кожного громадянина України, мати право на інформацію шляхом вільного отримання останньої для реалізації своїх прав, зокрема шляхом вільного доступу до наступної інформації: 
a) На якої підставі був привласнений індивідуальний ідентифікаційний номер? 
b) Коли в якому році і де (місто, час) був привласнений індивідуальний ідентифікаційний номер? 
c) Який індивідуальний ідентифікаційний номер був привласнений ДПАУ? 
d) Яка інформація (зміни та уточнення щодо персональних даних) знаходиться у Державному реєстрі з моменту реєстрації на даний час? 
e) Які загальні відомості знаходяться в інформаційному фонді Державного реєстру? 

Повідомити по телефону ______________ у перебіг десятиденного строку про виконання вимог, коли в якой день та час мені необхідно буде з'явитися з паспортом для проставлення печатки. 
Відповідь на четвертий абзац данної заяви у письмовій формі, прошу направити на вищевказану адресу у законом встановлений строк. 
У разі відхилення моєї заяви або залишення останньої без обґрунтованої відповіді або неповноти надання відповіді на прохання в заяві, буду вимушено звернутися у відповідні державні компетентні органи для відновлення своїх порушених прав з віднесенням всіх витрат на ваш рахунок. 


«____» ____________ 2009 року __________

6 коментарів:

  1. Дякую!
    Людяність-вища ступінь дійства👍

    ВідповістиВидалити
  2. Спасибо за Вашу огромную работу,квалифицированную помощь!

    ВідповістиВидалити
  3. вы львы украинского правознавства теперь буду плавно переходить из дебила в громодяны на спасибо за то что вы есть сила не в мышцах сила в уме мы с вами свидомые жители г лубны

    ВідповістиВидалити

- Юридична особа публічного права створюється розпорядчим актом Президента України, органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим або органу місцевого самоврядування. Стаття 81. Цивільного кодексу України -